Skip to content Skip to footer

Zajednička sjednica Predsjedništva i Zapovjedništva VZ Brodsko-posavske županije

U ponedjeljak 12. prosinca 2022. godine održana zajednička sjednica Predsjedništva i Zapovjedništva VZ Brodsko-posavske županije

U ponedjeljak 12. prosinca 2022. godine u Gundincima je održana zajednička 10. sjednica Predsjedništva i 5. sjednica Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije, ujedno i posljednja u ovoj kalendarskoj godini. Sjednici su, uz članove Predsjedništva, Zapovjedništva i Nadzornog odbora zajednice, nazočili i privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije Željko Burazović i općinski načelnik Općine Gundinci Ilija Markotić.

Na sjednici je donesena Odluka o dodjeli sredstava premije osiguranja s naslova VZ Brodsko-posavske županije za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 79.680,00 kn te Odluka o dodjeli dodatno odobrenih sredstava premije osiguranja s naslova Hrvatske vatrogasne zajednice za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 27.956,50 kn. Također je donesena Odluka o raspisivanju natječaja za dodjelu sredstava premije osiguranja s naslova HVZ-a za 2023. godinu s rokom prijave 30. travnja 2023. godine.

Županijski vatrogasni zapovjednik je podnio izvješće o provedenim postupcima imenovanja zapovjednika članica VZ Brodsko-posavske županije, od dana stupanja na snagu Zakona o vatrogastvu (“Narodne novine” 125/19) odnosno Pravilnika o postupku izbora gradskog, područnog, odnosno općinskog vatrogasnog zapovjednika i zamjenika gradskog, područnog, odnosno općinskog vatrogasnog zapovjednika (“Narodne novine” 39/21).

Između ostalog na sjednici je bilo govora o nabavi osobne opreme za vatrogasne suce, obvezama vezanim za evidenciju i pregled opreme pod tlakom, obvezi popunjavanja dojavnica i izvješća u sustavu UVI te obvezi ažuriranja podataka u aplikaciji VATROnet.

Galerija

Vatrogasna zajednica Brodsko-posavske županije

Adresa

Slavonski Brod —
Trg Svetog Trojstva 3

Copyright © Vatrogasna zajednica Brodsko-posavske županije. Powered by TomTech.