Skip to content Skip to footer

Međunarodno natjecanje vatrogasaca u spašavanju

U mjestu Milevsko u Južnoj Češkoj održano je međunarodno natjecanje vatrogasaca Czech Rescue Challenge, MMČR – VZOHV 2024 (Češki izazovi spašavanja) na kojem su uz češke, austrijske i poljske vatrogasce sudjelovale i vatrogasne grupe iz sedam hrvatskih gradova: Dubrovnika, Kutine, Požege, Rovinja, Slavonskog Broda, Varaždina i Velike Gorice, uspoređujući međusobno svoje vještine i znanje s ostalim sudionicima.

Ovo je jedino natjecanje u Češkoj koje se odvija i ocjenjuje po međunarodnim pravilima Svjetske organizacije za spašavanje (World Rescue Organization), gdje mogu sudjelovati timovi iz inozemstva.

Na natjecanju je sudjelovao i spasilački tim JVP Grada Slavonskog Broda u sastavu Ivan Vuleta, Domagoj Ivančić, Stjepan Banovac, Stipo Glavaš, Tihomir Soltoković, Filip Nikolić, Mario Butina i Marko Vlk te su osvojili 1. mjesto kao najbolji tehnički tim, što podrazumijeva najbolje poznavanje opreme za spašavanje i stabilizaciju te postupke i procedure za najsigurnije spašavanje.

Veleposlanica RH u Češkoj Ljiljana Pancirov s ponosom je promatrala dio njihovih natjecateljskih vještina te u ugodnom razgovoru s predstavnicima pojedinih ekipa i sama naučila kako naši vatrogasci kompetentno djeluju u kriznim situacijama.

Tekst i foto: JVP Grada Slavonskog Broda

Vatrogasna zajednica Brodsko-posavske županije

Adresa

Slavonski Brod —
Trg Svetog Trojstva 3

Copyright © Vatrogasna zajednica Brodsko-posavske županije. Powered by TomTech.